Ученици от Русенската математическа гимназия на национално състезание за предприемачи

09:44, 02 ное 15 25 126 Topnovini
Екипът „Smart City" от МГ "Баба Тонка" Русе получи покана от Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) да вземе участие в националното ниво на състезанието "Get in the Ring".

В надпреварата на 17 ноември, в Интер Експо Център София ще участват Барбара Митева, Кристина Косовска и Мария Ташкова от 10 клас на гимназията.

Името на състезанието "Get in The Ring" (Влез в ринга) представя концепцията му – start-up компаниите презентират своите идеи в боксов ринг пред квалифицирано жури. Основната идея е да бъде предоставена възможността на иновативни компании да представят своите идеи на международната предприемаческа сцена и да им помогне да разширят своята мрежа от контакти.

Целта е и създаване на връзки на ученическите компании с инвеститори, готови да предоставят финансиране за техните продукти и да им съдействат в намирането на нови пазари и потенциални клиенти.

За пореден път ABLE ще бъдат и регионален домакин на Международното състезание за start-up компании за Източна Европа през януари 2016 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!