Месец на класическите приказки предстои на сцената на Кукления театър Весел

10:26, 01 ное 15 / Култура и наука 25 139 Topnovini
През ноември сцената на Куклен  театър Весел приютява куклени герои на едни от най-популярните класически приказки. В салона на читалище „Искра“ ще гостуват хитови спектакли на театрите от Търговище, Пловдив, Варна и Сливен.

Някои от представленията са с почти двайсет години сценичен живот, други – съвсем нови, но всяко от тях продължава да очарова зрителите, почитатели на кукленото театрално изкуство. „Снежната кралица “ е заглавието от афиша на търговищките актьори, които за пореден път ще очароват и омагьосат със своя талант търновските си почитатели. Спектакълът „Снежната кралица” по едноименната приказка на великия разказвач Андерсен представя историята на Герда и Кай. 

Приятелството е най-безценното човешко притежание. То може да премине през трудности и изпитания, но когато е истинско, е в състояние да победи силите на злото, да разтопи ледовете на безразличието и да накара замръзналите цветя отново да разцъфнат. Това е един от най-поетичните спектакли на ДКТ – Търговище. „Снежанка и седемте джуджета“ по приказката на Братя Грим ще представят пловдивските кукленици. 

В постановката на ДКТ – Пловдив оживява приказният свят на магията, на красотата, коварството, добротата и любовта пред малките зрители. Класическата приказка разказва за Вълшебното огледало, което вижда и знае всичко. Оригинално режисьорско и сценографско решение, красива музика, впечатляваща актьорска игра. „Пепеляшка“ по световноизвестната класическа приказка е един от най-популярните спектакли в репертоара на ДКТ – Варна.

Това е първото представяне на варненския театър на сцената на Куклен театър Весел „Пепеляшка” e любима приказка за деца и възрастни. Разказана с въображение, изиграна с чувство, „Пепеляшка” живее на сцената на Варненския куклен театър повече от 15 години. В разказа на актьорите умело се вплита и участие на децата от публиката. „Джуджето Дългоноско” по приказката на Вилхелм Хауф е в репертоара на ДКТ – Сливен от няколко сезона. Спектакълът е съвременен вариант на класическата приказка.

"Джуджето Дългоноско“ е приказка за различните. Не всеки е роден красив, но всеки има право на внимание, любов и приятелство. „Джуджето Дългоноско“ е с награди за сценография, костюмография , за актьорски постижения, за кукли, за анимация от международни фестивали в Източно Сараево (Босна и Херцеговина), във Варна, в Пловдив, в Крагуевац (Сърбия), в Ямбол и Львов (Украйна). Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!