Стартира традиционната полицейска акция "Зима"

05:46, 01 ное 15 / Крими 25 148 Topnovini
От днес стартира традиционната акция на полицията "Зима". Тя ще продължи до 30 ноември.

Акцент е поставен върху безопасното шофиране при зимни условия от водачите на МПС, оборудване на автомобилите с задължителното техническо оборудване съгласно разпоредбите на ЗДП, както и с други средства за безопасно пътуване през зимата, като подходящи за сезона гуми, вериги за сняг при необходимост, зареждане с антифриз, замяна на течността за измиване на стъклата с незамръзващ препарат, изправност на отоплителната система и светлините източници и светлоотразителната сигнализация. Акцията е насочена и към пешеходците, най-вече ще се следи за използване на пешеходните подлези и сигнализираните пешеходни пътеки при пресичане на уличните платна, както и добавяне на светлоотразителни елементи към облеклото, най-вече на децата.

В рамките на полицейска акция "Зима" ще се проведат три кампании - от 1 до 8 ноември – „С безопасно пътно превозно средство през зимата”, от 9 до 22 ноември – „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя”, и от 16 до 30 ноември – „Безопасно шофиране през зимата”.

По време на кампанията „С безопасно пътно превозно средство през зимата” дейността на службите за контрол ще бъде насочена основно към превенция на поведението на водачите на пътни превозни средства, велосипеди и превозни средства с животинска тяга. Ще се следи за спазването на въведените ограничения за движение на велосипедисти, превозни средства с животинска тяга и селскостопанска техника по определени пътища или участъци от тях по републиканската пътна мрежа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!