Кмет и общински съветници приветстваха легенди на баскетбола в Бургас (снимки)

21:17, 31 окт 15 / Спорт 25 579 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът Димитър Николов и част от новоизбраните общински съветници приветстваха съотборниците на великия Бойчо Брънзов, които два пъти са извеждали Бургас на върха в баскетбола, печелейки Купата на България през 1965 г. и 1975 г. По случай 40-ия и 50-ия юбилей от знаменателните събития живите ветерани се събраха отново тази вечер в залата, носеща името на вече покойния Брънзов в жк „Зорница“. Те получиха грамоти на полувремето на мача „Черноморец” - „Берое” от баскетболното първенство, връчени им от бургаския кмет.

Димитър Николов поздрави баскет легендите и изрази надежда, че с новото ръководство на отбора начело с президента на „Черноморец” Ивайло Петков Бургас отново ще постигне големи успехи в този спорт. Той призова и новите общински съветници да помагат на спорта.

От новоизбраните местни парламентаристи присъстваха лица предимно от партиите в Реформаторския блок. В залата бяха Живко Табаков от ДБГ, д-р Георги Митев от ДСБ, Тошко Иванов и Станимир Апостолов от СДС. С шалче на „Черноморец“ пристигна и шефът на бургаското пристанище Диян Димов, който влиза в Общинския съвет от листата на ГЕРБ.  

Настоящите състезатели на баскетболните „акули“ обаче още доста трябва да поработят, за да достигнат успехите на славните си предшественици. В днешната среща от 4-ия кръг на Националната баскетболна лига при мъжете те загубиха от гостуващия „Берое“ с 61:70. Гостите спечелиха първите две части с 13:10 и 22:17. Бургазлии бяха равностойни само през третата част, която завърши 20:20. Последната четвърт старозагорци взеха с една точка разлика – 14:15.

Най-резултатни за „Черноморец“ с по 16 точки бяха Константин Коев и Боян Тенев, а с 10 и 7 борби се отчете Марко Юнюшевич.

След четвъртия кръг бургазлии имат една победа и три загуби. В следващата среща от първенството те гостуват на „Балкан“ в Ботевград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама