Областният управител на Пловдив поздрави хората на духа за Деня на будителите

18:09, 31 окт 15 / Култура 25 560 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С поздравителен адрес за 1 ноември - Деня на народните будители, се обърна към всички хора на духа областният управител на Пловдив Розалин Петков.

Ето и пълния текст на поздравлението:

Уважаеми преподаватели, просветители, книжовници, творци и хора на духа,

Скъпи съграждани,

Имам удоволствието да Ви поздравя най-сърдечно по случай 1 ноември - Деня на народните будители!

Този общобългарски национален празник, посветен на тържеството на духа и знанието, винаги е бил специален за всички нас. На него се почита паметта на българските възрожденци, на просветните дейци и революционери, на хората, отдали живота си да изпълняват най-българската мисия - да съхранят духовността.

Днес благодарим на всички знайни и незнайнинародни будители за идеята, която са ни завещали, че най-важната предпоставка за по-доброто ни бъдеще - лично и общонародно, е човек да работи усърдно и всеотдайно, да се роди в душата му желание да промени себе си, да промени и битието си, да сътвориутрешната история.

Защото отговорността пред утрешния ден е както лична - на всеки един от нас, така и национална - на цялатабългарска нация.

Всяко време има своите будители! На днешния празник на Вас, уважаеми преподаватели, пожелавам от сърце здраве, сили и успехи.

Нека с Ваша помощ днешните млади хора да бъдат възпитавани като достойни и горди наследници на завещаната ни българска духовност и традиции, за да се превърнат в будители на нашето време.

Честит празник!

Розалин Петков

Областен управител на област Пловдив

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама