Завършиха детската площадка в Крушето, предстои обновяването на още три в община Г. Оряховица

17:42, 31 окт 15 25 595 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Готова е вече детската площадка в Крушето. Тя е изградена върху естествена настилка, съобщиха от кметската администрация в Горна Оряховица.

Монтирани са 6 детски съоръжения – 1 комбинирано, люлка, 3 клатушки и детско тунелче, както и пясъчник. На площадката е монтирано и парково обзавеждане-10 пейки и кошчета за отпадъци. Детската площадка е изградена със средства от капиталовите разходи, а стойността й е 10 000 лв.

Текат довършителни работи и по детската площадка във Върбица. Тя е разположена в парка зад кметството. Площадката се изгражда със средства от Предприятието за опазване и управление на околната среда (ПУДООС) по проект, спечелен от община Горна Оряховица.

Стойността е 10 000 лв. На детската площадка, която също е изградена върху естествена настилка, са монтирани 6 съоръжения за игра. Предстои да бъдат завършени работите по парковите алеите и оградата. След приключване на работата ще бъдат засадени и 6 дръвчета.

Предстои да бъде монтирана и беседката на поредната детска площадка в междублоковите пространства на Горна Оряховица. Тя се намира на ул. „Васил Левски”. В момента се работи и по още 3 детските площадки – 1 в Първомайци и 2 в Поликраище. И четирите детски площадки се изграждат със средства на общината.

Над 30 са вече детските площадки изградени през изминалите четири години в Горна Оряховица и селищата на общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама