Партии масово изтегляли представителите си от секционните комисии

14:53, 31 окт 15 / Политика 25 505 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Партии масово изтегляли представителите си от секционните комисии, каза за София Topnovini.bg представител на една от париите с най-много кандидати на балотажа за районни кметове в София утре. 

„Не знам каква им е логиката, но предполагам, че искат да саботират изборите, защото такова масово изтегляне на членове на комисии ще затрудни Централната избирателна комисия, която ще трябва да решава казус и да окомплектова комисиите“, каза той. „Може би се опитват да обърнат резултатите в своя полза.“

Той добави, че секционните комисии са окомплектовани с представители на партията още в четвъртък и уточни, че в София отказалите се след първия тур членове са под 1%, въпреки кошмара в „Арена Армеец“.

Лидерът на местната организация на една от набедените партии отрече обвиненията пред София Topnovini.bg. “Не”, написа той в СМС. „На мястото са си.“

За проблема по-рано днес предупреди и говорителят на ЦИК Александър Андреев, който каза, че в деня за размисъл партии изтеглят масово членовете си от Секционните избирателни комисии и те не са се явили да получат изборните книжа.

"Ще трябва да бъдат заменени и попълнени съставите на секционните избирателни комисии“, каза Андреев. „В тази връзка призоваваме политическите сили да се свържат със своите членове, които са излъчени в секционните избирателни комисии,и да ги призоват да се явят, да получат книжата, защото това е дефакто основното място, където избирателите ще дадат своя глас", коментира той.  

От ОИК-София казаха за София Topnovini.bg, че има отказали се членове на СИК, но това не е нещо необичайно и в момента текат замени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама