Напука се новият път до асеновградския квартал "Горни Воден"

12:42, 31 окт 15 / Общество 25 134 Topnovini
Заради пропадане на пътното платно са се образували пукнатини по асфалтовата настилка на новоизградения път за асеновградския квартал ''Горни Воден'', съобщи временно изпълняващият длъжността кмет на Асеновград Пламен Йончев пред радио "Фокус" - Пловдив.

Пътят все още е в гаранция, изпратени са писма до фирмата изпълнител, която трябва да отстрани повредите. По думите на Йончев няма опасност за жителите на квартала. Според него проблемът ще се реши трайно, когато аквапаркът, който се изгражда под общинския път, бъде изцяло завършен и бъдат монтирани пилотите за укрепване, предвидени по проект.

''Собственикът на аквапарка е уведомен, работи по одобрен проект и изгражда също една голяма подпорна стена, която е в основата на това свлачище. Фирмата, с която имаме договор, е уведомена за това нещо и ще си възстанови пътното легло. Това е един вид гаранция по време на строителството. Случва се понякога. Този насип е над 2 метра дълбок и най-вероятно от това е пропаднало пътното легло'', коментира Йончев.

Припомняме, че преди три дни след извършени изкопни работи в асеновградския квартал се срути скална маса и бяха нанесени множество повреди на магистрален водопровод и жилища. Заради активизираните свлачищни процеси се наложи и евакуация на хора от домовете им.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!