Празникът „Вси Светии“ бе част от терапията на хора с увреждания във В. Търново

08:33, 31 окт 15 / Общество 25 97 Topnovini
В Дневния център за възрастни хора с увреждания в град Велико Търново бе отбелязан празника Хелоуин. Хората с увреждания се забавляваха от сърце, предрешени като дракони, пирати и други интересни и забавни „страшни“ персонажи.

Специални костюми направиха преживяването незабравимо за всички. Потребителите на социалната услуга, както и гостите на събитието бяха запознати с информация относно произхода и смисъла на празника и с много настроение гониха „зли духове“ от Дневния център като го обиколиха със светещ фенер, както изисква традицията.

Грамоти бяха връчени на най-атрактивните и активни участници в маскарадното събитие. Празненството уважиха представители на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в Община Велико Търново. 

Социалната интеграция на потребителите  е приоритетна цел, а чрез групово отбелязване на празниците в Дневния център  хората не само се сближават, но и осмислят ежедневието си, участвайки в социалния и културния живот чрез подготовка и реализация на интересни и емоционални групови събития.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!