Борисов уволни зам.-министър на енергетиката

17:14, 30 окт 15 / Политика 25 844 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министър-председателят Бойко Борисов освободи по своя преценка от длъжност заместник-министъра на енергетиката Антон Павлов.

Заповедта на премиера е издадена и влиза в сила от днес.

Антон Павлов е завършил магистратура по автоматика и електроника в Техническия университет ВМЕИ "Ленин" – София, както и магистратура по Финанси и корпоративни финанси в УНСС – София. Докторант е на Стопанската академия "С. А. Ценов" – Свищов.

Павлов работи като енергиен експерт в дружества в сферата на енергетиката от 1995 г. до 2012 г. Кариерата си в енергийния сектор започва от Националната електрическа компания. В периода 1999–2000 г. е бил и представител на тогавашната Държавната агенция по енергетика и енергийни ресурси, сега Министерство на икономиката и енергетиката. Бил е и член на Съвета на директорите на "Мини Марица Изток". В периода до 2012 г. заема различни ръководни длъжности в дружествата на "ЧЕЗ България". За кратко е бил част от екипа на "Intertek BA" Ltd, както и на пенсионния фонд "Алианс България". До момента той е главен енергетик и ръководител "Енергийно управление" на "Лукойл България" ЕООД.

Владее английски, руски и немски език.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама