Двама от новоизбраните общински съветници в Сливен се отказаха от местата си

16:56, 30 окт 15 / Политика 25 952 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две заявления за отказ от общински съветници са подадени в Общинската избирателна комисия в Сливен, съобщи говорителят на ОИК Стелли Стефанова.

От мястото си в  ОбС се отказват Мария Йорданова от ГЕРБ и Весела Момчева от Движение „Обединени региони“ /ДОР/. По-късно от движението обявиха, че мястото на Момчева ще заеме досегашният председател на ОбС-Сливен Мария Григорова, която е трета в листата на ДОР.

Говорителят на ОИК–Сливен обяви, че за балотажа в неделя няма отказали се кандидати за кметове, както и населени места с по трима кандидати. В 21 населени места от Община Сливен ще се проведе втори тур за избор на кмет. На балотаж се явяват кандидатите в Сливен, Кермен и в селата Биково, Божевци, Бяла, Гергевец, Глуфишево, Градско, Драгоданово, .Калояново, Ковачите, Крушаре, Панаретовци, Самуилово, Скобелево, Сотиря, Средорек, Старо село, Тополчане, Трапоклово и Чокоба.

Броят на секциите на предстоящия балотаж ще бъде 185, тъй като  секцията в Затвора се закрива. Там няма уседналост, а в първия тур са гласували само за референдум, поясни още Стелли Стефанова.

Имащите право да гласуват запазват броя си. За Сливенска община те са 111 312 души.

Местата, където ще има секции за гласуване на хора с увреждания са във Второ училище, VII-мо, X-то, XII-то, XI-то, VIII Основно училище, както и в училището в квартал „Речица“. Във 168 секция в село Крушаре също има секция за гласуване на хора с увреждания. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама