БСП иска касиране на изборите за кмет на софийския район „Изгрев“

16:51, 30 окт 15 / Политика 25 841 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
БСП настоява резултатите от първия тур на изборите за кмет на софийския район „Изгрев“ да бъдат обявени за недействителни и изборите да бъдат касирани. По данни на партията в половината от изборните секции поправките в протоколите са нанесени в грубо нарушение на закона, а именно не са подписани от всички членове на секционната комисия.

В някои от секциите подписи под корекциите са положили само по трима от членовете на комисията, а две от секциите – само от по един.

С поправките са променени броя на действителните и недействителните бюлетини. Общото отклонение, в преброените от секционните избирателни комисии действителни и недействителни гласове, е 666 гласа. А разликата в действителните гласове, подадени за кандидатите на „Реформаторски блок – София” и на МК „БСП Лява България”, е само 17 гласа.

Пред София Topnovini.bg лидерът на БСП-София Калоян Паргов уточни, че до последно техният кандидат Невелина Стойнева е водила със 16 гласа пред реформатора Филип Симеонов. Според протокола на ОИК обаче в крайна сметка се оказало, че 16-те гласа преднина са отишли при Симеонов. 

Социалистите подготвят и жалба за касиране на вота за цяла София, както се заканиха още в изборната нощ. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама