Румяна Бъчварова не е доволна от бюджета за МВР за догодина

15:51, 30 окт 15 / Политика 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Парите за Министерството на вътрешните работи за 2016 г. са малко, оплака се вътрешният министър Румяна Бъчварова след окончателното одобрение на държавния бюджет за следващата година.

Според нея в МВР имало дисциплина, но финансовите затруднения се обяснявали с наследени задължения от предишното правителство.

„Наследихме един дълг от 200 млн. лв. от предишния кабинет. Те са увеличавали заплатите на служители, при това без да имат гарантирани финансови средства. Така не се прави. Този дълг ни следва и сега се опитваме да го стопим и реорганизираме, за да можем да си вършим работата“, заяви Бъчварова.

Въпреки това вътрешното министерство щяло да се справи някак с отпуснатите средства. „Това е бюджетът, толкова изкарваме от държавата и толкова ще се опитаме да харчим. Ние не печатаме пари, нито ги рисуваме“, заяви министърът.

Коментарите на Румяна Бъчварова след извънредното заседание на Министерския съвет се ограничиха само до бюджета за ръководеното от нея министерство. Тя не отговори на други въпроси, включително и свързаните с атентата срещу Алексей Петров вчера.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама