Четири години затвор получи шофьор, убил двама след нощен запой

15:40, 30 окт 15 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четири години затвор при първоначален общ режим постанови Пловдивският окръжен съд за пиян шофьор, убил двама и ранил един на пътя между Брестовица и Перущица.

Рангел Ташеве признат за виновен в това, че на 30 март 2014 година е нарушил правилата за движение и е причинил смъртта на Николай Николов и Иван Ташев, както и средна телесна повреда на Любомир Македонски.

От съда разказаха, че още на 29 март вечерта Ташев отишъл в заведение в Перущица със служебния си автомобил "Форд Мондео". Там той се срещнал с Иван Ташев – негов брат, и Николай Николов.

В заведението Рангел Ташев употребил алкохол. Около полунощ тримата решили да посетят дискотека в Брестовица. Към 02,30 - 3 часа в дискотеката дошъл и пострадалият Любомир Македонски. Четиримата останали до затварянето на заведението около 6,15 часа сутринта, след което Николай Николов и Иван Ташев се качили в автомобила на  Рангел Ташев, въпреки че последният пил цяла вечер.

Любомир Македонски пък тръгнал след тях със своето "БМВ".

По пътя към Перущица Македонски започнал да изпреварва Ташев. Ташев засякъл БМВ-то на Македонски, при което двата автомобила се ударили. Водачите опитали да спрат, но от удара "Форд Мондео"-то на Ташев излетяло от платното и се ударило в крайпътно дърво. Пътниците Николай Николов и Иван Ташев починали на място.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив, поясниха магистратите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама