Съдия Мая Цонева ще гледа делото срещу Цветан Цветанов

15:24, 30 окт 15 25 533 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Системата за случайно разпределение на дела определи съдия Мая Цонева от Трето наказателно отделение на Върховния касационен съд за докладчик по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за шестте отказа да разпореди подслушване на три лица. 

Другите двама съдии са Красимир Харалампиев и Даниела Атанасова.

Делото е на върховна инстанция за втори път, след като Апелативната прокуратура протестира решението на Апелативния съд да оправдае Цветанов по обвинение за неизпълнение на служебни задължения с цел осуетяване на наказателно преследване. Става дума за постановените от него в качеството му на вътрешен министър шест отказа, или шестте "Не!!!", с които той не разреши да бъдат приложени СРС спрямо шефа на РБОП във Велико Търново Орлин Тодоров и още двама заподозрени служители.

От случайното разпределение бяха изключени четирима съдии. Бившият говорител на ЦИК Бисер Троянов си направи отвод заради това, че беше член на изборната комисия от гражданската квота на ГЕРБ. Както и съдиите Биляна Чочева, Жанина Начева, Спас Иванчев, Татяна Кънчева, заради това, че са участвали в различни състави по същото дело. 

Делото беше насрочено за 8 декември 2015 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама