Наградиха победителите в „Моите будители” в русенската математическа гимназия

14:00, 30 окт 15 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Победителите във второто издание на видеоконкурса „Моите будители” бяха наградени днес. Инициативата е на Фонд „Математика на бъдещето” и МГ „Баба Тонка” – Русе, в партньорство с книжарница „Хеликон”. Надпреварата е посветена на 1 ноември – Ден на народните будители и има за цел да фокусира вниманието на младите хора, по интересен и увлекателен за тях начин, към съвременните будители.

Тази година в конкурса са участвали 11 възпитаници на гимназията със 7 клипа. Проектите са оценявани от жури в състав: Митко Кунчев – директор на МГ „Баба Тонка” и членове Младен Любенов – гл. редактор на вестник „Утро” и Мирослав Стойчев - режисьор в БНТ 2. Гост на церемонията на награждаването бе председателят на Обществения съвет към Фонд „Математика на бъдещето” Иван Иванов.

Първо място спечели клипът на Тонина Такова от XI „д” клас.

Второто място е за клипа на Никол Иванова и Росена Христова от IX „а” клас.

Третото място си поделиха клиповете на Волен Кръстев от V клас и Елеонора Лясковска и Мария Ташкова от Х „б” клас.

Тази година беше учредена и награда на учениците. Със съдействието на Ученическия съвет към МГ „Баба Тонка”, в гласуването се включиха 260 възпитаници на гимназията. С 93 гласа, те избраха за свой фаворит клипа на Никол Иванова и Росена Христова от IX „а” клас.

Всички участници в конкурса получиха грамоти и книги от книжарница „Хеликон”, а победителите и парични награди, осигурени от Фонд „Математика на бъдещето”.

Видеоклиповете, участвали в конкурса „Моите будители”, могат да бъдат видени тук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама