РБ-Шумен ще подкрепи на балотажа за кмет дясната политика

13:14, 30 окт 15 / Политика 25 664 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За десни политики в управлението на Шумен ще застане местната структура на Реформаторския блок (РБ). Това бе обявено днес на пресконференция на политическата сила. “Вторият тур на изборите в Шумен ще е за партии, идеологии. Ние заставаме зад дясната програма за управление на общината”, каза Иван Ламбов, който бе номиниран за кмет на града от РБ и влезе в местното управление като общински съветник.

“Има два пътя за развитие на Шумен – десен или грешен”, категоричен бе председателят на ДСБ в дясната коалиция Васил Тодоров.

“Не е тайна, че Шумен е на ръба на фалита. Не е редно да се дава трети мандат на управление на БСП”, заяви председателят на СДС Антонин Горчев.

На срещата десните отчетоха постигнатото от тях в при вота на 25 октомври. В областта реформаторите имат 11 съветници в общинското управление, като най-многобройна е групата в местния парламент в Шумен – седем. В Каолиново РБ са втора политическа сила в Общинския съвет с двама представители.

До балотаж за кмет в Плиска, селата Мадара и Салманово стигнаха съответно Тонка Начева, Христина Димитрова и Асен Митев.

На срещата десните отчетоха, че са постигнали три пъти по-висок резултат от предходните избори, и два пъти по-добър процент от средния за страната.

Между ръководствата на РБ и ПП ГЕРБ вече са водени принципни разговори за политики. “За момента нямаме конкретни предложения за зам.-кметове и ръководители на дирекции, но имаме потенциал да излъчим компетентни хора. Няма да търсим места за партийни кадри, а ще държим на можещи и дейни личности”, коментира Даниела Русева – лидер на Движение “България на гражданите” в дясната коалиция. Русева допълни, че имат амбицията да реализират много от идеите си за управление сред, които онлайн община, прозрачност при обществените поръчки, привличане на инвестиции и допълнително финансиране за общината.

По време на срещата бяха представени и съветниците от групата на РБ. Те заявиха, че ще работят за един по-добър и европейски облик на Шумен. “Постигнатият резултат ни дава самочувствие да работим с голяма отговорност за Шумен и общината”, каза Васил Тодоров.

Даниела Русева не скри, че е очаквала по-висок резултат при гласуването за кмет и явяване на балотаж на кандидата на десните Иван Ламбов. Тя обаче акцентира, че шуменци са гласували мажоритарно за листата на РБ за съветници, като са оценили качествата на номинираните.

“Изборните резултати на РБ в община Шумен доказаха, че коалицията е сплотена и работи като самостоятелен политически субект”, обобщи и представителят на Народна партия “Свобода и достойнство” Димитър Серафимов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама