Спипаха 44-годишен, измамил няколко души при уедряване на пари

13:05, 30 окт 15 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
44-годишен столичанин е обвинен в извършването на измами на територията на областния град и Свищов, съобщават от великотърновската полиция.

Работата по случая е започнала още в средата на август тази година, когато в полицейското управление във В. Търново помощ е потърсила 27-годишна служителка на куриерска фирма.

Тя разказала, че на 13-ти август в офиса на фирмата дошъл непознат мъж, който помолил да му уедрят банкноти от по 2 лв. При преброяването на парите непознатият дал на служителката 500 лв. по-малко от предварително уговорената сума.

След което напуснал офиса. В края на август в управлението била получена още една идентична жалба, където потърпевшият бил ощетен със 740 лв.

До началото на септември жалбите станали 3, една е подадена в полицейското управление в Свищов, а към отнетите суми били прибавени още 592 лв.

След проведени действия по разследването криминалистите влезли в дирите на извършителя – 44-годишния А. С. от София, известен на полицията и многократно осъждан, с 27 криминални и съдебни регистрации основно за измами.

След доклад на материалите по три от случаите в прокуратурата А. С. е привлечен като обвиняем. С постановление на прокуратурата той е задържан за срок до 72 ч. Работата по случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама