Румен Петков: АБВ постигна добри резултати въпреки менгемето на ГЕРБ, ДПС и БСП

12:51, 30 окт 15 / Политика 25 213 Шрифт:
Topnovini
„Въпреки че бяхме поставени в менгеме между ГЕРБ, ДПС и БСП на изборите, успяхме да постигнем добри резултати. С много труд и усилия. Смятам, че това е показател за укрепване доверието на гражданите към АБВ, стабилитет и потенциал да бъдем алтернатива в развитието на страната“. Това заяви на пресконференция в Плевен заместник-председателят на АБВ Румен Петков.

Той допълни, че в АБВ предстои сериозен анализ на резултатите от изборите по места. Беше категоричен, че никъде в страната не е развивана кампания с лош характер. Основният стремеж на партията е бил да се представи добра избирателна политика, а не злепоставяне на опоненти.

Румен Петков припомни, че АБВ успя да спечели три позиции в Общинският съвет на Плевен. Представителите в местния парламент ще работят усилено за възстановяване на културния авторитет на града, укрепване спортното самочувствие на плевенчани и позитивна промяна в статуквото при обсъждане на важни за града проблеми.

„Не е нормално състоянието, в което се намират културата и спорта в Плевен. Нашите съветници ще прецизират сериозно всички разходи за култура и спорт и съм уверен, че градът ще има съвършено друг облик в много малък период“, каза още бившият вътрешен министър и подчерта, че една от основните цели пред представителите на АБВ в Общинския съвет, е да се създаде позитивна атмосфера за търсене и намиране на решения.

„Запазваме си възможността да работим силно и енергично за преодоляване на кризата. Много трудно точно поради отровената атмосфера в ОбС. Надяваме се, че с нашия потенциал ще способстваме за по-добро развитие“

Накрая Румен Петков призова плевенчани да излязат и да гласуват на балотажа, защото бездействието по време на избори не е решение.

Цветан Антов, който бе издигнат от АБВ като кандидат за кмет на Плевен коментира, че лично е очаквал по-високи резултати на първия тур, но някои субективни и обективни причини не са позволили да се реализира целия потенциал на партията.

„Очаквах по-високи резултати, но като се имат предвид дванадесетте кандидати за кмет смятам, че и тези са задоволителни. Все пак АБВ съществува от твърде скоро и времето просто не ни стигна“, заяви Цветан Антов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.