Румен Петков: АБВ постигна добри резултати въпреки менгемето на ГЕРБ, ДПС и БСП

12:51, 30 окт 15 / Политика 25 489 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Въпреки че бяхме поставени в менгеме между ГЕРБ, ДПС и БСП на изборите, успяхме да постигнем добри резултати. С много труд и усилия. Смятам, че това е показател за укрепване доверието на гражданите към АБВ, стабилитет и потенциал да бъдем алтернатива в развитието на страната“. Това заяви на пресконференция в Плевен заместник-председателят на АБВ Румен Петков.

Той допълни, че в АБВ предстои сериозен анализ на резултатите от изборите по места. Беше категоричен, че никъде в страната не е развивана кампания с лош характер. Основният стремеж на партията е бил да се представи добра избирателна политика, а не злепоставяне на опоненти.

Румен Петков припомни, че АБВ успя да спечели три позиции в Общинският съвет на Плевен. Представителите в местния парламент ще работят усилено за възстановяване на културния авторитет на града, укрепване спортното самочувствие на плевенчани и позитивна промяна в статуквото при обсъждане на важни за града проблеми.

„Не е нормално състоянието, в което се намират културата и спорта в Плевен. Нашите съветници ще прецизират сериозно всички разходи за култура и спорт и съм уверен, че градът ще има съвършено друг облик в много малък период“, каза още бившият вътрешен министър и подчерта, че една от основните цели пред представителите на АБВ в Общинския съвет, е да се създаде позитивна атмосфера за търсене и намиране на решения.

„Запазваме си възможността да работим силно и енергично за преодоляване на кризата. Много трудно точно поради отровената атмосфера в ОбС. Надяваме се, че с нашия потенциал ще способстваме за по-добро развитие“

Накрая Румен Петков призова плевенчани да излязат и да гласуват на балотажа, защото бездействието по време на избори не е решение.

Цветан Антов, който бе издигнат от АБВ като кандидат за кмет на Плевен коментира, че лично е очаквал по-високи резултати на първия тур, но някои субективни и обективни причини не са позволили да се реализира целия потенциал на партията.

„Очаквах по-високи резултати, но като се имат предвид дванадесетте кандидати за кмет смятам, че и тези са задоволителни. Все пак АБВ съществува от твърде скоро и времето просто не ни стигна“, заяви Цветан Антов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама