Доц. Иванка Атанасова стана почетен професор на Шуменския университет

12:12, 30 окт 15 25 660 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Биологът доц. Иванка Атанасова - дългогодишен преподавател в Шуменския университет (ШУ) бе удостоена със званието „Почетен професор на ШУ”. Церемонията се състоя в началото на Общото събрание на висшето училище, което днес избира нов ректор.

„Това е човек, който е изключително заслужил за укрепването на университета. Когато започвахме беше много трудно и тя трябваше да се бори с много хора в Академическия съвет. Доц. Атанасова успя с много упоритост и комуникативност да срещне Природния факултет с ръководството на университета и затова сега факултетът получава своя почетен професор”, каза в словото си проф. Маргарита Георгиева, която връчи отличието в последния ден от ректорския си мандат.

Доц. Атанасова благодари на колегите си за признанието и сподели удовлетворението си от тяхната оценка за дългогодишния й труд.

„Аз съм от поколението, което постави основите на нашия университет през 1973 г. и съм свидетел как тук израстваха специалисти, които станаха прекрасни преподаватели, как се зараждаха научни направления, как нашите публикация започнаха да се появяват в престижни издания у нас и света”,

По думите й най-вълнуващо е, когато си представи как поколение след поколение млади хора са минали през университета и как във всяко кътче на България има негови възпитаници, които го носят в сърцето си.

Доц. Атанасова пожела на Общото събрание да избере днес този ректор, който заедно с академичната общност ще превърне висшето учебно заведение в конкуретноспособен университет.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама