Шефът на ОИК-София подава оставка (обновена)

11:56, 30 окт 15 / Политика 25 676 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Общинската избирателна комисия в София (ОИК-София), Диляна Иванова, подава оставка по искане на премиера Бойко Борисов, съобщи пресцентърът на ГЕРБ.

Борисов настоява за оставката на Иванова поради създалото се обществено напрежение във връзка с приема и обработката на протоколите от секционните избирателни комисии в зала „Арена Армеец“, посочват от партийния пресцентър.

Борисов настоя Иванова да подаде оставка, в качеството си на председател на ПП ГЕРБ, тъй като Диляна Иванова е предложена за председател на ОИК – София от квотата на ГЕРБ. Оставката на Иванова бе поискана от Борисов днес, за да не се компрометира или възпрепятства предаването на протоколите в Централната избирателна комисия (ЦИК) от първи тур.

Иванова подава оставка и като член на ОИК-София.

ГЕРБ предлага на ЦИК за нов председател на ОИК – София Полина Витанова. По образование и професия Витанова е юрист. В момента е член на ОИК – София. На предходни избори Полина Витанова е била председател на 23 РИК – София.

Припомняме, че в понеделник, на фона на продължаващата драма в зала "Арена Армеец", където членове на секционни избирателни комисии в София прекараха повече от 24 часа в очакване да предадат изборните книжа, Диляна Иванова заяви пред журналисти, че няма хаос и всичко е нормално.

На следващия ден Иванова заподозря, че десетките припаднали хора в залата са симуланти.

Оставката на Иванова беше поискана и от Реформаторския блок, и от БСП - София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама