В Ген. Тошево одобриха първата двойка за финансиране за ин витро

11:45, 30 окт 15 25 616 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първата одобрена двойка за финансиране на процедури «Ин витро» в Община Генерал Тошево получи финансиране за репродуктивна интервенция, съобщиха от общинската администрация. Комисия, която отговаря за изпълнението на дейностите в новоприетия правилник за подпомагане на процедури „Ин витро”, е одобрила постъпило по-рано през годината искане. Двойката е покрила всички необходими критерии и е получила полагащото й се финансиране.

    Изготвянето на цялостната административна процедура по разглеждане на заявленията, взимането на решения от страна на комисията и предоставяне на финансови средства от Общински съвет, е съобразена с опита в тази област на други общини на територията на Република България, както и на Фондация „Искам бебе”.

Правилникът цели подпомагане на семейства и двойки, живеещи на семейни начала, с репродуктивни проблеми на територията на община Генерал Тошево. Те могат да кандидатстват за средства в размер на 2000 лв. (2500 лв. при необходимост от донорски материал), като с предимство се ползват двойки, които не отговарят на критериите за държавно финансиране от страна на Център за асистирана репродукция (ЦАР). Същевременно, евентуално подпомагане от страна на Община Генерал Тошево няма да възпрепятства кандидатите да участват в други програми за финансиране на процедури по асистираната репродукция от други организация – държавни и неправителствени, уверяват оттам. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама