Близо 70 писма изпрати НАП - В. Търново на работодатели за задлъжнели техни подчинени

07:33, 30 окт 15 / Икономика 25 149 Topnovini
Физическите лица, работещи във фирми със списъчен състав над 100 души, които имат  просрочени задължения към различни институции, може да останат неприятно изненадани от запор на трудовото им възнаграждение, съобщиха от НАП - Велико Търново.

От началото на м.октомври НАП В. Търново възприе нова мярка в кампанията си срещу физическите лица с просрочия. За целта, са изпратени 68 уведомителни писма до по-големите работодатели, придружени със списък на подчинените им с непогасени публични задължения.

Общият размер на дълговете на служителите надхвърля 7 милиона лева. Те са направени към НАП, КАТ, съда и други взискатели.

Като първа стъпка за събиране на просрочията, НАП информира и търси съдействие от работодателя на физическото лице. Неизрядните лица са поканени в НАП, за да уточнят задълженията си, а тези, които притежават ПИК /персонален идентификационен код/, могат да направят справка в сайта на НАП, след което да пристъпят към издължаване.

В случай, че не настъпи погасяване на дължимите суми,  през следващия месец се пристъпва към запор на заплатата. Резултатите до момента показват, че предприетите мерки са успешни и средно всеки трети длъжник към хазната предпочита да се издължи незабавно.

Занапред съобщения ще получават и служителите в по-малките фирми, както и в останалите шест области, обслужвани от ТД на НАП В.Търново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!