Джамбазки отстъпи мястото си в общинския съвет на учителка

19:00, 29 окт 15 / Общество 25 170 Шрифт:
Topnovini
ВМРО е четвъртата политическа сила, която влиза в Столичния общински съвет. До сега партията имаше само по един съветник в местния парламент. На тези избори обаче получи по-голямо доверие от хората и ще има трима представители. Те събраха 4,79% от гласовете на софиянци.

Между първите трима в листата на партията се нарежда и евродепутатът Ангел Джамбазки, който беше и кандидат за кмет. Пред София Topnovini.bg, Джамбазки заяви, че няма да бъде общински съветник и ще отстъпи мястото си на учителката Виолета Тодорова. Те е избрана с преференция. Тодорова беше 12-а в листата, като случайно или не номерът и съвпада с този , с който партията се бори на изборите.

„В общинския съвет ще продължаваме да гоним нашите си неща. На първо място незаконните цигански катуни. На първо място, нелегалната имиграция в столицата и превръщането на София в арабско гето. На първо място борба с монополите. Общо взето нашите неща, които си ги гоним неотстъпно“, каза Джамбазки и добави, че той също ще спомага за делата на съветниците от ВМРО.

От ВМРО вече са подготвили няколко предложения и доклади, които ще бъдат предложени още в първия работен ден на новия общински съвет. Джамбазки отбеляза още, че добрата новина на изборите е, че ГЕРБ нямат мнозинство.

„Добра новина е, защото една еднолична власт никога не е достатъчно ефективна. Това, че има възможност да се водят разговори по политически теми е по-скоро добре“ каза той.

Евродепутатът коментира и изненадата на изборите- влизането на Светльо Витков и Венци Мицов от „Глас народен“ в местния парламент.

„Те са свежи лица и имат подход към нещата с чувство за хумор. Мисля, че тяхното присъствие ще бъде полезно в съвета“, коментира Джамбазки.

Освен избраната с преференция учителка Виолета Тодорова, политиките на ВМРО в общинския съвет, ще бъдат прокарвани и от председателя на партията в столицата Карлос Арналдо Контрера. Другият общински съветник е Димитър Антов, който вече има един мандат в Столичния общински съвет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.