Николай Ненчев: Българската армия ще има нов изтребител

08:31, 29 окт 15 / Политика 25 182 Topnovini
По границата ни с Турция има достатъчно военни, които помагат с каквото трябва на граничните полицаи. Това каза в сутрешния блок на bTV военният министър Николай Ненчев.

„Всичко зависи от обстановката по границата и нарастване или успокояване на бежанската вълна. Имаме достатъчно военни по границата и оказваме съдействие другите служби”, заяви Ненчев.

Военният министър каза още, че българската армия ще има нов изстребител. Той увери, че в бюджета за догодина са предвидени средства за покриването на първата вноска. Ненчев коментира и дотовора за ремонта на двигателите на двигателите на самолетите Миг-29 в Полша.

„Не приемам тезата, че Русия ни заплашва заради ремонта на двигателите на Миг-29 в Полша. Това, което вчера се появи в медиите, е позиция на руския завод, който произвежда самолетите. Искам ясно да се разбере, че всичко, което правя, е продиктувано от факта да защитавам националния интерес. България, като страна по сделката, има пълни гаранции за ремонта от полската държава. България и Полша имат сключен междуправителствен договор. Изгодни са условия за ремонт, а идеята е двете страни да си партнират дългосрочно. Очаквам на по-късен етап да си обслужваме самолетите в България”, добави военният министър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!