Обновиха болницата в Исперих с 2 млн. лв.

10:58, 28 окт 15 / Здраве 25 203 Topnovini
Приключи реализацията на проекта за обновяване и оборудване на болницата в Исперих, съобщиха от общинската администрация. Той е финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г.

Общата му стойност възлиза на 2 002 794 лева. Средствата са осигурени от оперативната програма, а собственият принос Община Исперих е близо 11 022 лева.

Проектът се реализира в периода от октомври 2013 г. до октомври 2015 година, като общата му цел бе подобряване на възможностите за достъп до диагностика, лечение и долекуване на населението в община Исперих.

Основните дейности по проекта бяха доставка на специализирано медицинско оборудване и подобряване на физическата среда. В рамките на проекта е направена топлоизолация на сградата на болницата, подменена е съществуващата дървена дограма, ремонтирани са помещенията на болничните отделения, подобрен е достъпът на хората с увреждания и др.

Новозакупената медицинска техника е монтирана патоанатомичната лаборатория стерилизационна, клинична лаборатория и физиотерапия и ЛФК.

В Рентгеново отделение има нов графично-скопичен рентгенов апарат, Консултативно-диагностичният блок разполага с ЕКГ, ЕЕГ, доплер, ехограф, бронхоскоп и инхалатор, а за Вътрешно отделение са закупени дефибрилатор и четири монитора.

С нова медицинска апаратура е оборудвано и Хирургичното отделение - ЕКГ апарат и апаратура за горна и долна ендоскопия. За Неврологичното отделение е доставен нов модерен електромиографски апарат /ЕМГ/, а за Детско отделение - ЕКГ детски, спирометър и инхалатори.

Реализацията на дейностите по проекта ще даде възможност на населението на община Исперих и прилежащите територии да използва здравни услуги, съобразени със съвременните медицински стандарти и насочени към ранно откриване и лечение на различни заболявания, отбелязват от общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!