Три села в община Благоевград избират кмет на балотаж

07:53, 28 окт 15 / Общество 25 134 Topnovini
Три села от община Благоевград ще избират кмет на балотаж в неделя. Това са Церово, Еленово и Българчево, информираха от Общинската избирателна комисия.

В Церово един срещу друг ще се изправят Лефтер Едипов, който получи 38,37% от гласовете на своите съселяни, и Гергана Муева. За нея са гласували 22,77% от жителите на Церово.

Димитър Костадинов от БСП и Чанко Чанев от ГЕРБ пък ще се борят за кметския стол в Еленово. За кандидата на червените са гласували 39,29% от жителите на селото. Чанко Чанев е подкрепен от 44,64% от имащите право на глас.

Българчево ще избира своя селски управник между Елена Стойчева от БСП и Антоанета Николова от "Глас народен". Стойчева е получила подкрепата на 40,57% от съселяните си, а Николова - 23,43%.

В четири населени места в общината е имало само един кандидат за кмет. Това са Логодаж, Лешко, Бистрица и Дъбрава. Логодаж ще се управлява от Пламен Червенков от БСП, Лешко - от Галина Велкова, също от БСП, Георги Бочуков от ГЕРБ е кметът на Бистрица, а нов мандат получава управникът на Дъбрава Росен Георгиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!