Стартира санирането на първите четири многофамилни жилищни сгради във Велико Търново

07:40, 28 окт 15 / Общество 25 216 Topnovini
В присъствието на изпълняващата длъжността „кмет на Община Велико Търново“ Снежана Данева-Иванова бе подписан Протокол 2, с което на практика се поставя началото на строително-монтажните дейности по санирането на първите четири многофамилни жилищни сгради в Старата столица.

„Програмата започна с дялово участие от 50% за собствениците, което Националната програма за енергийна ефективност ще покрие. Предоставя се една добра възможност за собствениците да се възползват от благоприятните условия на програмата.

Радвам се, че е постигнато съгласие, тъй като не е лесно, заради големия брой съсобственици. Програмата обхваща 36 града в България. Във Велико Търново стартира с 4 жилищни блока. Единия е в кв. „Бузлуджа” на ул. „Христо Донев” 1, в Зона Б – ул. „Венета Ботева” 1, вх. Г, кв. „Картала – ул. „Камен Зидаров” 20 и ул. “Димитър Буйнозов” 2.

Искрено се надявам изпълнителите да си свършат работата и да имаме едни добре обновени жилища по съвременните изисквания”, каза Снежана Данева-Иванова. В присъствието на надзорните фирми, както и на изпълнителите днес в Община Велико Търново бяха подписани протоколи №2, с което на практика се поставя началото на работата по топлоизолацията на сградите, чиито собственици са извървели целият технологичен път и са изпълнили всички процедури и изисквания за да се открият строителни обекти на сградите, в които те живеят.

Представители на надзорната компания обявиха, че в зависимост от големината, мащаба и трудността на сградите, които ще бъдат санирани сроковете за изпълнение са между 30 и 55 дни. Всички дейности по проекта за тези 4 сгради трябва да приключат в рамките на календарната година.

Средствата, предвидени за тях са от приключваща програма по ОПРР „Енергийно обновяване на българските домове“ не могат да се  прехвърлят за следващ период от време. В рамките на тази програма общият брой сгради, които предстои да бъдат санирани в  цялата страна е 280.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!