Стотици сезират прокуратурата заради "Арена Аремеец"

19:19, 27 окт 15 / Крими 25 205 Topnovini
В столичната прокуратура е постъпил сигнал, подписан от 119 граждани, за противозаконно задържане на граждани в зала "Арена Аремеец".

 

Това съобщи заместник-главният прокурор Борислав Сарафов в ефира на БНТ. Сигналът е постъпил днес след 16.00 часа и е във връзка 50-часовия работен ден на членовете на секционни избирателни комисии в София. Стотици граждани напуснаха "Арена Армеец" чак тази сутрин. Те трябваше да предадат съставените от тях протоколи и събрани бюлетини от изборния ден в неделя. 

 

"Лишаването от свобода е необходимо да има пряк умисъл. Трябва да се разграничи това от едни организационни неразбории, които са били налице. Ще проверим този сигнал", обясни Сарафов. 

 

По думите му срещу Волен Сидеров ще бъдат повдигнати две обвинения - за хулиганство и за принуда, която се изразява в това, че Сидеров е отнел телефона на една от студентките в НАТФИЗ. Нарушенията били документирани. 

 

"Очакваме Народното събрание да се произнесат по отношение на искането за възбуждане на наказателно производство срещу Сидеров", каза Сарафов и допълни, че той няма да бъде арестуван в парламента, а ще му бъде изпратена призовка. 

 

Според зам.-главния прокурор отпадането на депутатския имунитет няма да доведе до сътресения или проблеми. Преди време магистратите също са разполагали с такъв имунитет, който е бил отменен. "Ако подходим по аналогия, би трябвало да няма проблеми и с парламента", посочи Борислав Сарафов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!