Ивайло Христов: Кога обикновеният гражданин ще има имунитет срещу такива като Сидеров

10:25, 27 окт 15 / Общество 25 474 Шрифт:
Topnovini
Демокрацията е застрашена, при положение че един депутат, който би трябвало да е цветът на нацията, си позволява саморазправи. Това каза пред bTV по пово нахлуването на лидера на „Атака” Волен Сидеров в НАТФИЗ проф. Ивайло Христов – актьор, режисьор и преподавател в академията.

„Той има имунитет, а обикновеният гражданин кога ще има имунитет срещу подобни лица”, попита Христов. „Не е възможно обществото да продължава да търпи такъв субект“, категоричен беше той.

„В България няма спасение - от уличния джебчия до субектите в парламента“, каза Атанас Атанасов, също е актьор, режисьор и преподавател в театралната академия. Според него сме свидетели на тотално бездействие и нехайство на законодателната и изпълнителната власт. 

По думите му държавата очевидно не иска да се намеси по случая „Сидеров”.

Според Христов студентите са реагирали адекватно и са демонстрирали завидна зрялост за възрастта си. Той разясни, че Сидеров се е спрял на НАТФИЗ, защото негови привърженици са лепили предизборни плакати върху афиша с представления на академията и студенти са му направили забележка.

След това Сидеров със снимка влиза с 20 души охрана, за да се саморазправи с този човек. Той има имунитет, но останалите 20 души, които нямат имунитет, защо не бяха прибрани на секундата, след като нарушават закона, попита Христов.

„Странно е, че автобуси с полицаи, жандармерия и 20 полицейски коли са излезли в центъра на София, защото 10 души правят каквото си искат, от които двама депутати. Може би и армията трябваше да дойде”, посочи Атанасов.

„Ако този път парламентът не свърши работа, това ще изкара студентите моментално на улицата. Дано не си направят криво сметката“, прогнозира колегата му Ивайло Христов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама