Магистрати и надзиратели се събират на „Кафене в затвора“

08:33, 27 окт 15 / Общество 25 146 Шрифт:
Topnovini
На 28 октомври 2015 Учебният център към Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” и затвора в Плевен ще бъдат домакини на специализирана дискусия с участието на служители от системата, прокурори и съдии от Плевен.

Предмет на разговорите ще бъдат условията за изпълнение на наказанията, повишаване на мотивацията на пенитенциарните служители, съдебните заседания за условно предсрочно освобождаване, жалбите които осъдени на лишаване от свобода подават.

Срещата се организира от екипа на проект „Свобода зад решетките”, в резултат на заявения ангажимент от страна на представители на съдебната система, и в частност на Председателя на Окръжен съд – Плевен по време на Обществения форум, проведен през месец юни 2015г. в град Плевен.

Междуинституционалният професионален дебат е важен елемент от изпълнението на проекта, тъй като условията в местата за лишаване от свобода имат огромно значение за постигане на целите на наказанието. Целта е да се проследи процеса на управление и контрол в местата за лишаване от свобода, да се придобие различна информация за пенитенциарните служители и да се очертаят техните потребности Условията в българските затвори отдавна са обект на критики от страна на национални и международни организации, а държавата нееднократно е осъждана да изплаща обезщетения на лишени от свобода.

Затворът в Плевен се очертава не само като едно от най-слабо критичните звена в системата, но и развиващо се такова, имащо положителни практики, които следва да бъдат стимулирани и използвани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама