Полицията опроверга сигнал менте за бой в карнобатско село по време на изборите

15:38, 25 окт 15 / Общество 25 93 Topnovini
Във връзка с публикации, визиращи сбиване и нагнетяване на напрежение в с. Детелина, общ. Карнобат, от Областната дирекция на МВР в Бургас уведомяват, че се касае за протести на група жители на селото, осъществени пред секционната избирателна секция по повод гласуване на хора, които не живеят в с. Детелина и са вписани допълнително в списъците на жителите. Сбиване не е осъществявано, като на място в карнобатското село има екипи от служители на Районно управление – Карнобат и бургаската жандармерия.

Констатирано е, че дописаните хора не са от Стралджа, както твърдят местните, а от Карнобат и притежават имоти в землището на с. Детелина.

Председателят на Общинската избирателна комисия в Карнобат лично е разяснила на протестиращите причината, поради която допълнително вписаните в списъците на жителите на селото (около 40 човека) имат право да гласуват - а именно наличието на собственост в землището на с. Детелина.

Обяснен е и законовия ред за касиране на изборите в селото. Изрично е уточнено, че недопускането на гласоподаватели до изборната секция представлява сериозно нарушение на изборния процес, за което законът е предвидил и съответното наказание.

Процесът на гласуване в селото не е прекъсван и всички желаещи да гласуват осъществяват това свое право. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!