351 полицаи охраняват секционните избирателни комисии в Сливенско

07:04, 25 окт 15 / Общество 25 163 Шрифт:
Topnovini
Изборният ден започна в спокойна обстановка. Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално, съобщиха от полицията в Сливен.

Kъм 06,30 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани 351 полицаи, които отговарят за реда и спокойствието в региона.

Служителите на група „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Сливен и районните управление в Котел, Нова Загора  и Твърдица издават и в днешния ден, от 08,00 до 18,30 часа, удостоверения  на граждани, изгубили , откраднали или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден.

В деня на вота в изборните помещения няма да бъдат допускани въоръжени лица, такива в нетрезво състояние, употребили упойващи вещества, и носещи обемисти и съмнителни предмети. При необходимост полицейските служители ще извършват проверки на граждани с цел недопускане внасянето на опасни предмети в избирателните секции.

Гражданите  могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес на открита телефонна линия в МВР : 02/982 22 32, факс: 02/982 56 46 и e-mail: [email protected] 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.