Няма констатирани изборни нарушения в област Добрич

06:48, 25 окт 15 / Крими 25 266 Шрифт:
Topnovini
Всички сигнали, които са получени във връзка с изборите на територията на област Добрич са проверени, като няма констатирани нарушения на изборния процес, съобщиха за Topnovini.bg от Областната дирекция на МВР.

Оттам съобщават, че изборният ден е започнал в спокойна обстановка. Охраната на изборните помещения през изминалата нощ е протекла нормално.

През изминалата нощ няма регистрирани престъпления и инциденти свързани с охраната на изборните места. Секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК, и е започнал изборния процес.

В областта стационарните избирателни секции са 381, като има и две подвижни.

По информация от ОД на МВР, отворени са всички секции. Забавяне е имало само в една секция на територията на град Добрич, където е имало проблем с отключването на помещението и са изчакали идването на ключар, който да го отвори. Там също изборният процес е започнал.

361 служители на полицията охраняват изборните секции в областта.

В ОД МВР и РУП е създадена организация за реагиране и проверка на всички постъпили сигнали и своевременно запознаване на Прокуратурата със събраните материали по конкретните случаи.

Служителите на звената на дирекция „БДС” в ОДМВР Добрич издават и в днешния ден удостоверения на граждани, изгубили, повредели личните си карти,  за да могат да упражнят правото си на глас

От ОД на МВР напомнят, че в изборното помещение не се допускат лица с поведение, накърняващо добрите нрави, въоръжени и носещи опасни за живота и здравето на гражданите предмети. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Забранява се изнасянето на избирателните кутии, избирателните списъци и бюлетините извън изборното помещение след приемането им от секционната избирателна комисия в предизборния ден, по време на гласуването и преброяването на гласовете и предпочитанията (преференциите). Забранява се изнасянето на бюлетини от избиратели извън изборното помещение.

Органите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда при необходимост и по решение на СИК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама