Полицията ще издава удостоверения за гласуване

06:47, 25 окт 15 / Общество 25 173 Шрифт:
Topnovini
Дирекция „Български документи за самоличност“ –МВР ще съдейства на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в изборния ден, съобщават от Областната дирекция на МВР – Добрич.

При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 23 октомври 2015 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват За да бъде издадено удостоверение е необходимо гражданите лично да подадат искане в ОДМВР от 8.00 ч. до 18.00 ч. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване правото на глас в изборния ден и за произвеждания национален референдум, се издават само след подаване на заявление за издаване на лична карта и след цифрово заснемане на лицето на заявителя. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес. От дирекцията уточняват, че документ за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден. При произвеждане на втори тур на избори за общински съветници и за кметове - само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден 01 ноември  2015 г. Удостоверението се прилага към избирателния списък за гласуване в изборите за общински съветници и за кметове.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.