Психологическа подкрепа за жени, преживели операция от рак на гърдата, организират в Русе

16:16, 24 окт 15 / Общество 25 339 Шрифт:
Topnovini
На 27 октомври 2015 г. от 18.00 часа в зала Култура ще се проведе поредната среща за психологическа подкрепа на жени претърпели операция от рак на гърдата, съобщават организаторите.

Инициативата е продължение на организираната от „Сороптимист интернешънъл” - Клуб Русе кръгла маса на тема: ”Не си сама - психологическа подкрепа на жени, претърпели операция от рак на гърдата” на 2.06.2015 г. 

Според статистиката, над 80% от пациентките изпадат в депресия, а в България все още не се оказва адекватна психологическа подкрепа в хода на лечението. Липсва достатъчно информация, литература, както и изследвания по темата. Голяма част от жените срещат трудности в социалната адаптация, някои дори трудно си намират работа, а това драстично нарушава правата им.

Ето защо психологическата подкрепа е важна и неразделна част от лечението на тази тежка диагноза. Жените се нуждаят от помощ, за да преосмислят болестта, да възприемат промяната в начина си на живот и уверено да продължат напред, коментират специалистите. Целта на създадената група е да съпътства жените в периода на рехабилитация и да помогне за връщането им към обичайния ритъм на живот след изпитанието. 

Тези, които желаят да получат подкрепа могат да се запишат на посочените координати:

Веселина Тончева -  социален психолог Тел.: 0879541972 email: [email protected]@gmail.com

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама