ПМГ "Добри Чинтулов" отново с Купата на Ротари клуб за скоростно изкачване (снимки)

14:39, 24 окт 15 / Общество 25 272 Шрифт:
Topnovini
Представителите на ПМГ „Добри Чинтулов”спечелиха Купата на Ротари клуб – Сливен в четвъртото издание на “скоростното изкачване” на Хамам баир по стълбите, водещи до паметника.

Природо-математиците събраха актив от 33 точки, след като излъчиха индивидуални призьори в няколко от възрастовите групи. Това бе трета  Купа за представителите от гимназията, след като и в предходните две години се поздравиха с отборната победа.

В проявата, която бе под наслов “Напред и нагоре”, се включиха около 200 ученика от 5 до 11 клас от 12-ет сливенски  училища.

Стартът на изкачването бе пред параклиса “Свети цар Борис-Михаил – Покръстител”, а финалът пред паметника на Хамам байр.

Най-масови отново се оказаха малките възрастови групи. Оспорвана бе борбата за разпределението на медалите.

В групата на момичетата 5-7 клас първото място спечели Деница Пенева от Трето училище. Тя измина разстоянието за 6.04 минути. Втора се класира Лора Петрова от Трето училище с време 6.22 мин. Трета по стълбите към върха завърши Даниела Стоева  от  Трето училище с време 6.28 мин.

При момчетата 5-7 клас победител стана Данаил Петков от  Трето училище с резултат от 5.00 мин, следван от Йордан Петров  с 5.06 мин от 11-то СОУ. Бронза спечели Марко Данчев  от 12-то училище с резултат 5.09 мин.

В групата на 8-9 клас победата в дамското направление спечели Кристияна Кънева от Художествената гимназия с време  от 5.51 мин, пред Мария Ганева /ПГХТ/ със 7.16 мин и Мария Караиванова /ПМГ/ със 7.19 мин

При момчетата от същата възраст победата бе за Димитър Любенов от Пето училище с 4.32 мин. Второ място зае Иван Златев /ПМГ/ с 4.43 мин, а на трета позиция се класира Стефан Куртев /ПМГ/.

В групата на  момичетата от 10-11 клас с първото място се поздрави Наталия Димитрова /ПМГ/ с 6.26 мин, пред Радостина Колева /ПГХТ/ с 6.67 мин и Магдалена Торлакова  /ПГИ - Ямбол/ със 7.37 мин

В мъжкото направление от същата възраст с най-добър резултат пред паметника на Хамам баир финишира Стефан Йорданов /ПМГ/ с 4.13 мин, следван от Даниел Гроздев /ПГХТ/ с 4.49 мин и Виктор Комбалов /ХГ. С 5.15 мин.

Всички те получиха медали и тениски, връчени от представителят на общината Димитър Назъров и президентът на Ротари клуб – Сливен Ангел Ангелов.

След приключването на скоростното изкачване за ученици Ротари клуб – Сливен поканиха всички зрители да преминат по състезателния маршрут, за да присъстват на официалното връчване  на наградите, което се състоя пред паметника на Хамам баир.

Спортният сайт на Сливен „Sliven-sport.com”, Topnovini.bg и Телевизия Канал 6 са  медийните  партньори на своеобразна спортна проява, която се превръща в традиционна.

Домакините от “Ротари клуб” и Община Сливен  осигуриха  безплатни напитки за участниците в проявата, футболни топки за всички участващи отбори и рекламни сувенири за водачите на отборите по групи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.