Партия се жалва в ОИК-София за плакати на конкурент по спирките

14:17, 24 окт 15 / Политика 25 189 Шрифт:
Topnovini
Местната организация на партия в столицата е подала жалба в Общинска избирателна комисия – София за плакати на кандидат кмет от конкурентна организация, разлепени по спирките на градския транспорт.

Според прессъобщението на жалбоподателя, плакати има на спирките на „Орлов мост“, спирката на бул. „Г. М. Димитров“ - болница „Софиямед“, спирката на трамвай № 12 на бул. „Мария Луиза“, след хотел „Принцес“.

„Считаме, че посочените агитационни материали са разположени на спирките на масовия градски транспорт в нарушение на Изборния кодекс. Съгласно чл. 183, ал.3 от ИК агитационните материали се поставят на определени от кмета места, а на сгради, огради и витрини – с разрешение на собственика или управителя на имота. В конкретния случай това не е налице, тъй като спирките на масовия градски транспорт не попадат сред местата, определени от кмета на гр. София по смисъла на чл. 183, ал.3, изр. 1. ИК.“, се казва в жалбата.

Спирките на масовия градски транспорт са собственост на “Центъра за градска мобилност“ ЕАД , което е 100% общинска собственост и в този смисъл е налице забраната за предизборна агитация по чл. 182, ал.3 от ИК“, посочват от жалващата се партия. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама