Приключва реконструкцията на парка и тротоарите в кв. "Бузлуджа" във В. Търново

08:53, 24 окт 15 / Общество 25 123 Topnovini
В ход са дейности, които осезаемо благоустрояват и подобряват жизнената среда в най-големия жилищен квартал на Велико Търново – „Бузлуджа“. 

Успешно продължават дейностите по изграждане на тротоари в междублоковите пространства, намиращи се срещу Домa за стари хора „Венета Ботева“. До момента изцяло e изградена нова тротоарна мрежа, която свързва блоковете в този район на квартала с обща площ от 3 427 кв. мetra тротоарни настилки с вибропресовани павета.

Работи се и по изграждането на  парко места за автомобили с обща площ 1 359 кв. метра. Бетонни скари/решетки/ осигуряват регламентирани, чисти и достъпни места за паркиране за живущите в квартала. 

Продължават и дейностите по реконструкция на Парк „Бузлуджа” - ремонт на алейната мрежа и изграждане на автоматична поливна система. Реконструкцията на алейната мрежа на парка включва монтирането на вибропресовани павета с обща площ от  4076 м2.

Монтира се и автоматична поливна система, която ще позволи по-доброто поддържане на зелените площи в парка. Общата стойност на дейностите по благоустрояване на жилищен квартал „Бузлуджа“, по които се работи в момента са на обща стойност 441 504 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!