Приключва реконструкцията на парка и тротоарите в кв. "Бузлуджа" във В. Търново

08:53, 24 окт 15 / Общество 25 149 Шрифт:
Topnovini
В ход са дейности, които осезаемо благоустрояват и подобряват жизнената среда в най-големия жилищен квартал на Велико Търново – „Бузлуджа“. 

Успешно продължават дейностите по изграждане на тротоари в междублоковите пространства, намиращи се срещу Домa за стари хора „Венета Ботева“. До момента изцяло e изградена нова тротоарна мрежа, която свързва блоковете в този район на квартала с обща площ от 3 427 кв. мetra тротоарни настилки с вибропресовани павета.

Работи се и по изграждането на  парко места за автомобили с обща площ 1 359 кв. метра. Бетонни скари/решетки/ осигуряват регламентирани, чисти и достъпни места за паркиране за живущите в квартала. 

Продължават и дейностите по реконструкция на Парк „Бузлуджа” - ремонт на алейната мрежа и изграждане на автоматична поливна система. Реконструкцията на алейната мрежа на парка включва монтирането на вибропресовани павета с обща площ от  4076 м2.

Монтира се и автоматична поливна система, която ще позволи по-доброто поддържане на зелените площи в парка. Общата стойност на дейностите по благоустрояване на жилищен квартал „Бузлуджа“, по които се работи в момента са на обща стойност 441 504 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама