Гледаме през лупа миниатюри на животни в Бургас

08:13, 24 окт 15 / Общество 25 189 Шрифт:
Topnovini
Бургазлии и гости на града ще имат възможността да разгледат миниатюри на животни през лупа в една нестандартна изложба – „Анималия”, съобщават от Общината. Интересната експозиция е по идея на младите автори Милена Радева и Илия Бояров. Тя ще бъде представена в Морското казино на 3-ти ноември от 18:00 часа.

„Анималия” е "3D енциклопедия", която създава симбиотична връзка между 25 научни илюстрации и 22 животински миниатюри, направени от бронз. Патици с рaзмер 2 см са най-умалените животни в изложбата, a най-голямото е едва 30 см.

В експозицията могат да се видят и лисици, мечки, планински кози, заек, тропическа жаба и др. Интересното е, че всички миниатюри ще се наблюдават през лупи. Това ще даде възможност на всеки един от посетителите на изложбата да вникне в детайлите.

"Основната идея е да поканим съвременния човек да влезе в галерия, да бъде провокиран от нестандартното - големите размери на илюстрациите, микро размерите на животните. Инициативата има и био насоченост", коментира Милена Радева.

Проекта "Анималия" се реализира за няколко месеца. Първото му представяне е през октомври 2014 г.

Милена Радева, автор на илюстрациите, е завършила Национална художествена академия със специалност "Книга и печатна графика". Работи като илюстратор с автори и издатели от САЩ, Австралия, Норвегия, Англия, Сингапур и България. Има над 50 илюстрирани книги, а нейни концепции са представяни на изложби на книгата в Германия, Корея, Израел и България.

Илия Бояров също е възпитаник на Националната художествена академия, скулптор по образование и призвание. Работи като скулптор на свободна практика за клиенти от България, Италия, Англия и САЩ. Той прилага традиционни техники и похвати, утвърдили се с хилядолетия в металопластиката.  

Нестандартната изложба ще гостува в Бургас до 30 ноември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама