Сливен отбеляза 120 години от създаването на Българските търговски палати

07:27, 24 окт 15 / Общество 25 184 Шрифт:
Topnovini
120-годишният юбилей на Българските търговски палати беше отбелязан от Сливенската търговско- промишлена палата.  За да почетат годишнината в Националния музей на текстилната индустрия в Сливен се събраха индустриалци, представители на университети, гимназии, музеи. В залите на музея се проведе юбилейна среща, на която бяха представени презентации с проучвания за началото на българската индустрия, за ролята на професионалното образование и взаимодействията между културата и бизнеса. Специален гост на събитието беше Анри Малос - Председател на Европейския икономически и социален съвет.

Срещата откри Кольо Колев - председател на Сливенската търговско-промишлена палата. Той изтъкна важната роля на палатата за развитието на бизнес средата в региона. „Идеята ни е да помагаме на предприемачите със своите лостове и възможности, за да работят успешно, независимо дали са наши членове или не", посочи още  Колев.

Председателят на УС на Българската търговско - промишлена палата Цветан Симеонов също честити празника на присъстващите. „Българската търговско - промишлена палата се стреми като организирана институция да работи за сигурността на търговията. Като част от системата на останалите търговско-промишлени палати в света, тя е проводник на най-важните новости за извършване на търговия", допълни той.

От името на община Сливен гостите и участниците в инициативата бяха приветствани от зам- кметът Румен Стоилов, който пожела на юбилярите по-конкурентен и иновативен сливенски бизнес.

Зам.-кметът и зам.- областният управител Камен Костов получиха като подарък Алманах , посветен на 120 –тата годишнина на Търговските палати в България.

Честването на годишнината е посветено и на Добри Желязков – първият български предприемач, тъй като тази година се навършват 150 години от неговата кончина. Организатори на инициативата са Сливенската търговско-промишлена палата и Националният музей на текстилната индустрия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.