Представиха модерния училищен център на търговищката Първа гимназия на национална конференция

06:52, 24 окт 15 25 198 Topnovini
Росица Георгиева и Маргарита Добрева, старши учители по химия и опазване на околната среда, представиха достойно Първо СОУ "Св. Седмочисленици"  на 46-та национална конференция по химия, информираха от учебното заведение. Форумът беше на тема  „Изграждане на конструктивистка учебна среда и възраждане на химичния експеримент в училище” и имаше и международно участие.   

Двете преподавателки  представиха презентацията „Химичният експеримент - роля и място в  обучението по химия", чрез която популяризираха модерния център по природни науки, новите кабинет и лаборатория по химия, както и иновационните методи, които използват в своята работа. Показаха разнообразното вплитане на химичния експеримент като демонстрация, в лабораторни уроци, в практикуми по неорганична и органична химия, в уроци с интерактивна дъска, в изнесени уроци извън училище в други химични лаборатории, при използване на виртуална лаборатория и др. Разкриха  ефективността на химичния опит за формиране на умения за наблюдаване на обекти,  процеси и явления, за концентрация на вниманието, правене на анализи и изводи, което развива познавателната, волева и  емоционална сфери на личността на учениците.

"С представяне на гимназията като приемник на славейковото училище пред участниците в конференцията, г-жа Добрева и г-жа Георгиева поставиха началото на дейностите, свързани с честването на 110 годишнината от гимназиалното образование в град Търговище", споделиха от ръководството на учебното заведение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!