Родилките в Поморие се отопляват с нова инсталация

17:19, 23 окт 15 / Здраве 25 199 Шрифт:
Topnovini
Автоматизирани пелетни котли и вътрешен ремонт на сградата са поредните реализирани точки от цялостната програма за стабилизиране на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в Поморие. Модерното котелно отопление притежава електронен терморегулатор, а разходите за пелети ще бъдат покривани от бюджета на Общината, съобщиха от там.

Новата котелна инсталация ще заработи първо в Акушеро-гинекологичното отделение на болницата, като за целта вече е специално назначен сертифициран служител. Работата по цялостната подмяна и реконструкция на вътрешната отоплителна система в заведението продължава. Продължават и дейностите по полагане на нова мазилка, шпакловка и латекс в помещенията (стени и подови настилки), в кабинети и коридори, ремонт на санитарните помещения, подмяна на фаянсови плочки, ново енергоспестяващо осветление и други.

Всичко това е част от одобрения проект на Община Поморие „Изпълнение на мерки за повишаване на енергийната ефективност в МБАЛ – Поморие по Програма BG04 „Енергийна ефективност и възобновяема енергия”, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г., на стойност 681 040 лв., която е 100% безвъзмездна финансова помощ.

Изпълнението на проекта не само ще намали разходите за енергия, но и значително ще подобри болничната среда, съответно качеството на предлаганите услуги и конкурентоспособността на МБАЛ Поморие.

Стъпки към цялостното стабилизиране и обновяване на многопрофилната болница в града вече бяха направени чрез закупуване на специализиран скрининг апарат. Ценното оборудване осигурява едни от задължителните изследвания в редица европейски болници и значително вдига нивото на родилното отделение в поморийската лечебница.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.