„Път за бебешки колички в София“ с отворено писмо до зам.-кмет

17:14, 23 окт 15 / Общество 25 137 Шрифт:
Topnovini
От сдружение „Път за бебешки колички в София‟ изпратиха отворено писма до зам.-кмета Любомир Христов, в което отново поставят въпросите си, които не са получили отговор или пък не са последвали обещаните резултати след среща с Христов.

Софиия Topnovini.bg публикува текста на писмото без редакторска намеса:

Уважаеми господин Христов,

На 11 август 2015 г. се проведе среща между представители на група „Път за бебешки колички в София‟ и Вас по инициатива на Столична община с цел да се обсъдят проблемите на инфраструктурата на град София и огромните трудности, които родителите срещат при придвижването в градската среда на столицата. На срещата бяха обсъдени множество теми, на които столичната управа във Ваше лице и в лицето на експертите, присъстващи на срещата, не съумя да даде ясен, изчерпателен отговор, обвързан с определени срокове. Поехте ангажимент да разгледате проблемите, които поставихме пред Вас, и да се опитате да намерите конкретен отговор. Получихме и ангажимент за обратна връзка в рамките на един месец, който не беше спазен от Ваша страна.

В тази връзка ние отправяме публично за пореден път въпросите си и Ви приканваме да отговорите на тях писмено и публично или на втора среща с представители на сдружение „Път за бебешки колички в София‟.

1. Поехте ангажимент да внесете яснота къде и в какъв срок ще бъдат поставени асансьори, които да обслужват подлеза на метростанция Сердика, и най-накрая ще направят един от най-използваните подлези в столицата годен за ползване от хората с малки деца, хората в неравностойно положение и тези в напреднала възраст.

2. На срещата прехвърлихте отговорността за безобразното състояние на шахтите по уличните тротоари на дружествата, чиято подземна инфраструктура преминава оттам, като посочихте тяхното нежелание да подновят капаците си и да приведат шахтите във вид и форма, подходящи за преминаване на бебешки колички върху тях. Бихме искали да знаем дали има развитие в отношенията между Столична община и съответните дружества и дали Столична община се е постарала да се сдобие механизми за контрол и налагане на санкции относно качественото поставяне на капаците на шахтите и още дали вече има наложени парични глоби за лошо и некачествено поставени капаци на шахти.

3. Потвърдихте, че рампите, монтирани на стълбите в подлезите на столицата, са напълно неизползваеми и изключително опасни за ползване от родители с бебешки колички. Освен това, посочихте, че засега решение на проблема няма. Ще вземете ли допълнителни мерки по отношение на рампите – демонтаж, корекция или те ще бъдат оставени в този вид, за да „маркират‟ дейност по обслужване на гражданите, която всъщност застрашава тяхното здраве?

4. Признахте, че често стълбове и знаци се поставят напълно необмислено по тротоарите и по този начин се възпрепятства придвижването на пешеходци и хора с бебешки колички. Направихте ли постъпки за санкциониране на фирмите и техните служители, които поставят знаците по напълно неприемлив начин, и ако има наложени глоби или коригирани местоположения на стълбове и знаци, бихме желали да бъдем информирани за това.

5. Намерихте ли решение на проблема с достъпа на хора с бебешки колички до колелото на трамвай 7 в кв. „Манастирски ливади‟?

6. Планирате ли увеличение на бюджета за подобряване на тротоарната инфраструктура в следващите години?

Очакваме подробния Ви и ангажиран отговор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама