Прокуратурата поиска премахването на агитационните материали на Венцислав Ангелов – Чикагото

15:02, 23 окт 15 / Крими 25 188 Шрифт:
Topnovini
Окръжната прокуратура в Русе е отправила искане до Общинската избирателна комисия за премахване и изземване на агитационните материали на кандидата за кмет Венцислав Ангелов. Това е обявено на сайта на Прокуратурата на Република България.

Венцислав Ангелов е осъден с влязла в сила на 28 септември 2015 г. присъда за международен трафик на около 52 кг. кокаин, на стойност около 1 500 000 лева. Присъдата не е приведена в изпълнение, тъй като Венцислав Ангелов се е укрил и е обявен за общодържавно издирване.

С укриването си от органите на съдебната власт и полицията, Ангелов демонстрира незачитане на реда в държавата и препятства изпълнението на наложеното му наказание, са посочили от държавното обвинение.

Всеки кандидат за кмет, който претендира за доверието на жителите на общината, следва да спазва законите и да дава своя личен пример за утвърждаване на правовия ред, а не демонстративно да ги нарушава, са изтъкнали магистратите.

Предизборна кампания, насочена към гражданите за кандидата за кмет, осъден на три съдебни инстанции за трансграничен трафик на кокаин, накърнява добрите нрави. Популяризирането на личност, която жителите на община Русе свързват с това престъпление, засяга чувството им за достойнство и уважение към органите на властта.

Особено фрапиращо в случая е разполагането на агитационен плакат пред сградата на съдебната палата в Русе, която олицетворява правораздаването в Република България, признало този кандидат за виновен в извършването на такова тежко престъпление, не крият възмущението си от прокуратурата.

В правомощията на Общинската избирателна комисия е премахване и изземване на агитационните материали на кандидат за кмет, са посочили още те. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама