МВР ще издава документи и в изборния ден, както и в деня за размисъл

11:57, 23 окт 15 / Крими 25 130 Шрифт:
Topnovini
Звената „Български документи за самоличност“ при Областната дирекция на МВР в Русе ще работят извънредно на 24 и 25 октомври 2015 г., напомнят от пресцентъра на вътрешното министерство в Русе.

Създадена е необходимата организация гражданите, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен/зелен паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас (в изборите за общински съветници и кметове и национален референдум на 25.10.2015 г.), като се снабдят с необходимите документи.

На 24 октомври (събота) звената за издаване на документи за самоличност в сградата на ОДМВР Русе (бул. Ген.Скобелев 49) и в районните управления в градовете Бяла, Две могили, Ветово, Сливо поле ще бъдат отворени от 8.30 ч. до 17.30 ч., а на 25 октомври (неделя) - от 8.00 до 18.30 часа.

По-подробна информация ще откриете в интернет на:

http://www.ruse.mvr.bg/Prescentar/Novini/news151015-BDS.htm

Служителите на група „Миграция” при ОДМВР - Русе също ще оказват съдействие на гражданите от Европейския съюз, заявили желанието си да участват в местните избори, да се сдобият с необходимите документи за гласуване (при изгубено, откраднато, повредено или унищожено удостоверение за пребиваване в страната). За да получат документ те трябва да подадат лично заявление в звеното “Миграция” в ОДМВР – Русе, на бул. “Ген. Скобелев” 49. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама