Област Добрич с три номинации за държавна награда „Св. Паисий Хилендарски”

11:57, 23 окт 15 / Общество 25 134 Шрифт:
Topnovini
Три предложения прави област Добрич за удостояване с държавната награда "Св. Паисий Хилендарски", съобщават от областната администрация.

В рамките на стартиралата процедура за подаване на предложения, и в указания от Министерството на културата срок, в областна администрация са представени номинации от общините Добрич, Генерал Тошево и Тервел.

Номинацията от Община Добрич е направена от Регионалния исторически музей. Той предлага за носител на държавната награда да бъде удостоен екип от млади хора, автори и създатели на сайта „Българска история“ (http://www.bulgarianhistory.org).

Община Генерал Тошево предлага наградата да получи Иван Йорданов Димитров /Гранитски/. С цялата си творческа и издателска дейност Иван Гранитски допринася за съхраняване на българската идентичност и за популяризиране творчеството на българските поети, писатели и художници,

Номинацията на Община Тервел е за народната певица Калинка Вълчева, носител и продължител на традиционната българска фолклорна традиция и неин неизменим защитник.

Годишната държавна награда „Св. Паисий Хилендарски", има за цел да стимулира български творци и изпълнители на произведения, свързани с националната културна идентичност, традиции и духовни ценности.

         

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама