Газопровод се взриви край Павликени/обновена/

08:56, 23 окт 15 / Крими 25 251 Шрифт:
Topnovini
В 06:18 часа тази сутрин е настъпила авария по магистралния газопровод в района на Павликени между линеен кран Патреш и линеен кран Летница. В землището на село Патреш вследствие на изтеклия газ е възникнал пожар.

Всички защитни системи са сработили, крановете са затворени. Аварията е настъпила между село Недан и ГИС „Павликени“. Опасност за населението в района няма, на място работят четири екипа на пожарната, осигурено е необходимото полицейско присъствие. Министърът на енергетиката Теменужка Петкова пътува към мястото на аварията, съобщиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката.

Осигурени са аварийни екипи от „Булгартрансгаз“ ЕАД, предвижда се в рамките на 48 часа аварията да бъде отстранена и да се възстанови газоснабдяването в региона.

След планови инспекции, през миналата година са извършени всички необходими ремонтни дейности по участъка. „Булгартрансгаз“ ЕАД е предприело всички необходими мерки за продължаване нагнетяването на природен газ в подземното газово хранилище в Чирен по южния полупръстен на мрежата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама