Георги Гергов, кандидатът за кмет с №5: Ние можем да променим Пловдив

07:52, 23 окт 15 / Политика 25 146 Шрифт:
Topnovini
"Ние можем да променим Пловдив и на 25 октомври пловдивчани ще ни дадат този шанс". Това заяви на официалното закриване на предизборната кампания кандидатът за кмет и лидер на БСП в Града на тепетата Георги Гергов.

Гергов благодари на активистите, които работиха през този месец, за да стигнат до хората посланията на социалистическата партия.

"В неделя вечерта ще стане ясно как сме си свършили работата, но моето силно чувство за победа ми подсказва, че отиваме на балотаж", посочи той, а в залата на Палата 3 отекна мощното "Победа!". До него на трибуната застанаха районните кметове и в кратките си обръщения споделиха впечатленията си от кампанията.

"Видях много болка и униние при срещите си с хората, но мисля, че нашият отбор с №5 пося надеждата", каза кандидатът за кмет на район "Източен" инж. Йордан Васиев. Колегата му в район "Западен" инж. Милена Колева обясни, че тази надежда идва от разбирането, че екипът на Гергов може да смени статуквото. Футболната легенда Петър Курдов потвърди общата увереност в добрите резултати, тъй като пловдивчани различават популизма от истината.

"Тръгнахме плахо, но днес отчитаме стотиците срещи и разговори с нашите съграждани. Те ни дават самочувствието и  убедеността, че ще успеем", каза на свой ред кандидатът за районен кмет на "Южен" Красимир Трифонов. Кандидатът за кмет на "Тракия" Добромира Тошева посочи, че краят на прехода идва с №5 за кмет Георги Гергов, за районни кметове и листа от БСП. "Стига вече безхаберие и хаос в нашия град!", призова Тошева, а  присъстващите я аплодираха.

Аплодисментите продължиха и при заключителните думи на Георги Гергов. В речта си той подчерта, че ГЕРБ в Пловдив нямат моралното право да управляват и даде примери. "Само 8,8 млн. лева са привлекли  за бюджета на Община Пловдив", цитира статистиката и посочи причините – липса на административен капацитет и корупция. "Аз мога да гледам всеки в очите, защото никого не съм подвел и не съм нанесъл вреда на обществото. Да, имам успешен бизнес, но бизнесмен не е мръсна дума", каза кметът на промяната, а другарите му го аплодираха бурно. И когато каза "Вярвайте в мен, защото аз вярвам във вас", залата избухна с "Победа! Гергов кмет!".

Той предупреди представителите на БСП в секционните комисии да бъдат бдителни, за  да не се повтори случая от предишните местни избори, когато в Панаира бяха намерени два кашона с празни бюлетини.

Преди да слязат от сцената кметът и районните кметове се прегърнаха и изпяха песента на Емил Димитров "Моя страна, моя България".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама