Инвестиционна програма за над 19 млн. лв. разработи Община Горна Оряховица

07:49, 23 окт 15 / Икономика 25 237 Шрифт:
Topnovini
Инвестиционна програма до 2020 г., разработи Община Горна Оряховица, а стойността й възлиза на близо 19,5 млн. лв., съобщиха от кметската администрация.

Програмата е подадена за одобрение в Министерството на регионалното развитие. Обектите, включени в програмата, ще бъдат финансирани по Ос 1 на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. Това стана възможно, следа като Горна Оряховица попадна сред 39 големи и средно големи градове от І до ІІІ йерархично ниво в съответствие с Националната концепция за пространствено развитие на България за периода 2013-2015 г.

Инвестиционната програма на Община Горна Оряховица предвижда реконструкция на пл. „Георги Измирлиев” и организация на уличната регулация.

Предвидена е реконструкция и модернизация на парк „Детски кът”, както и основен ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Горна Оряховица.

Предстои също и обновяване на двора на училището, осигуряване на достъпна среда и ново обзавеждане.

Инвестиционната програма предвижда да бъдат извършени основни ремонти и да се приложат мерки за енергийна ефективност на ЦДГ „Бодра смяна” и ОДЗ „Елена Грънчарова” в Горна Оряховица. И в двете детски градини ще се обновят дворните пространства, ще се направи достъпна среда и ще бъде доставено ново обзавеждане.

В Инвестиционната програма е заложено също изграждане на приют за бездомни хора, социални жилища, както и основен ремонт на НЧ „Братя Грънчарови-2002”. Предвидено е и въвеждане на мерки за енергийна ефективност и изграждане на достъпна среда в сградата на Дирекция „Социално подпомагане”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама